#8: Hvorfor slankekure ikke virker

 

Langt de fleste mennesker er efterhånden fuldt ud klar over, at slankekure i form af alle de der hurtige quick-fix løsninger ikke er vejen til et varigt vægttab. Men det er dog fortsat de færreste, der er klar over, at dette reelt set gælder alle aktive forsøg på at opnå et vægttab, og at det derfor er fuldstændig ligegyldigt, om man kalder det en slankekur, en livsstilsændring, en vaneændring, et selvkærligt vægttab eller noget helt andet. Der er nemlig hele processen bag det aktivt at forsøge at tabe sig, der er hele problemet. For lige så snart vi aktivt forsøger at tabe os, så havner vi nemlig i et selvforstærkende mønster, også kaldet vægttabscirklen

I dette afsnit af Det Vægtneutrale Hjørne kan du altså blive klogere på, hvorfor slankekure reelt set ikke virker og ofte gør væsentligt mere skade end gavn. Vi snakker om, hvad der sker både fysisk og psykisk, når man går på slankekur, og hvad man selv kan gøre, hvis man ønsker at droppe slankekuren én gang for alle. 

I afsnittet kommer vi altså bl.a. ind på:

  • Hvad den nuværende forskning viser om succesraten for vægttabsinterventioner – eller rettere manglen på samme.
  • Hvad ordet slankekur reelt set dækker over, herunder hvorfor det er fuldstændig ligegyldigt, om man kalder det en slankekur, en livsstilsændring, en vaneændring eller et selvkærligt vægttab.
  • Hvilke fysiologiske og psykologiske mekanismer, der sættes i gang, lige så snart vi aktivt forsøger at tabe os – og hvordan de gør det næsten umuligt at fortsætte på slankekuren.
  • Hvilke skridt man selv kan tage, hvis man ønsker at droppe slankekuren én gang for alle.

Vi håber selvfølgelig, at du har lyst til at lytte med – og er du interesseret i at læse mere om den vægtneutrale tilgang til sundhed, så kan du gøre det på vores hjemmeside www.vaegtneutralsundhed.dk. Du er også mere end velkommen til at følge vores facebookside Vægtneutral Sundhed eller vores instagramside @vaegtneutralsundhed

Kærlig hilsen
Anne & Karin 

Vil du gerne have endnu flere redskaber til at droppe slankekuren én gang for alle, så du i stedet kan få et mere naturligt og afslappet forhold til mad, dig selv og din krop? Så tag mit onlineforløb Slip madens magt. Du kan læse meget mere om forløbet og tilmelde dig på linket herunder: