Min tilgang

Drømmer du om at slippe madens magt én gang for alle, så du i stedet kan få et mere naturligt og afslappet forhold til mad, dig selv og din krop?

Mit navn er Anne Skjærbæk, og jeg er kognitiv terapeut og intuitiv spisningsvejleder med speciale i forstyrret spisning. Jeg hjælper (primært) kvinder, der kæmper med yoyo-vægt, overspisning, følelsesmæssig spisning, madstress og kronisk dårlig samvittighed, med at give slip på madens magt én gang for alle, så de i stedet kan få et mere naturligt og afslappet forhold til ikke kun mad men også dem selv og deres krop.

De fleste af de kvinder, der opsøger min hjælp, har været på et hav af slankekure og/eller har forsøgt at følge en masse regler for enten hvad, hvor meget eller hvornår de må spise i forsøget på at komme deres problemer med mad og/eller vægt til livs. Men lige lidt har det hjulpet. For uanset hvor meget de har kæmpet for at overholde slankekuren, så er de alligevel endt med at “falde i” og sidde tilbage med følelsen af dårlig samvittighed, skyld og skam over, at de ikke har været i stand til at styre sig.

Kan du genkende dig selv i den beskrivelse?

Så er du langt fra er alene! Sandheden er nemlig, at slankekure ikke virker, og at de ofte gør langt mere skade end gavn. Så hvis du indtil nu har følt dig som en fiasko, fordi du ikke har været i stand til at overholde en slankekur, så skal du vide, at det altså ikke er dig, der har fejlet. Det er derimod slankekuren, der ikke har formået at hjælpe dig med at løse det egentlige, bagvedliggende problem – og formentligt også blot har været med til at gøre problemet endnu større, end det var i forvejen.

Kognitiv adfærdsterapi og intuitiv spisning

Hvis du virkelig gerne vil komme dine problemer med mad og/eller vægt til livs, så er det derfor en helt anden tilgang, der skal til. En tilgang, hvor det handler væsentligt mere om at forstå, hvorfor du spiser, som du gør – herunder hvad det er, du bruger maden til. Måden jeg helt konkret kan hjælpe dig med det er igennem en kombination af kognitiv adfærdsterapi og intuitiv spisning, der begge er evidensbaserede tilgange med det formål at hjælpe dig med at få et mere naturligt og afslappet forhold til mad, krop og vægt. 

Redskaberne fra kognitiv adfærdsterapi bruger jeg til at hjælpe dig med at forstå sammenhængen mellem dine tanker, følelser, kropslige reaktioner og handlinger i de situationer, hvor du ofte ender med at spise enten for meget eller noget “forkert” – samt at ændre på de uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre, der lige nu er med til at fastholde dig i et anstrengt eller forstyrret forhold til mad, krop og vægt. Redskaberne fra intuitiv spisning bruger jeg til at hjælpe dig med at blive bedre til at lytte til din krop og dens signaler, så du på sigt kan blive i stand til at spise på baggrund af indre signaler, herunder sult, mæthed og nydelse, i stedet for at lade din spisning være styret af ydre omstændigheder, såsom regler og restriktioner.

Hvis du gerne vil vide mere om intuitiv spisning, inden du påbegynder et forløb hos mig, så kan du læse mere om det i indlægget Hvad er intuitiv spisning? Er du i tvivl om, hvorvidt et forløb hos mig er den rigtige løsning for dig, så husk at du altid er velkommen til at kontakte mig for en gratis, uforpligtende snak om dig og din situation. Det gør du ved at sende mig en mail på kontakt@anneskjaerbaek.dk eller udfylde kontaktformularen i bunden af siden. 

Kærlig hilsen
Anne Skjærbæk

 

Mit navn er Anne Skjærbæk, og jeg hjælper primært kvinder, der kæmper med yoyo-vægt, overspisning, madstress og kronisk dårlig samvittighed, med at give slip på madens magt én gang for alle, så de i stedet kan få et mere naturligt og afslappet forhold til ikke kun mad men også dem selv og deres krop – og jeg kan også hjælpe dig!

Uddannelse

Kandidat i psykologi
Aarhus Universitet  (2019-)

2-årig uddannelse i kognitiv adfærdsterapi
Kognitiv Terapi Center Aarhus (2018-2019)

Professionsbachelor i ernæring og sundhed
VIA University College (2014-2019)

Certified Intuitive Eating Counselor
The Original Intuitive Eating Pros® (2018)

Introkursus i kognitive behandlingsformer
Kognitiv Terapi Center Aarhus (2017)

OverspisningsCoach
VaneCoahh IVS (2016)

VaneCoach
VaneCoach IVS (2016)

Bachelor i psykologi
Aarhus Universitet (2010-2013)

Erhvervserfaring

Selvstændig terapeut
Anne Skjærbæk (2016-)

Lokalkoordinator for Unge På Vej/MindU
Det Sociale Netværk  (2019-)

Frivillig rådgiver
Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (2018-2019)

Studenterunderviser i ernæring
Ernæring og sundhed, VIA University College (2018)

Underviser i ernæring og coaching
Personlig træner-uddannelsen, HealthLab (2017-2018)

Vane- og Overspisningscoach
Livsstilshuset v/Morten Elsøe (2016-2017)

Underviser i coaching og socialpsykologi
VaneCoach-uddannelsen, VaneCoach IVS (2016-2017)

Psykologilærer
VUC Djursland (2013-2014)

Kontakt

Har du nogle spørgsmål, eller er du i tvivl om, hvorvidt et forløb hos mig er den rigtige løsning for dig? kontakt mig igennem kontaktformularen og få en gratis, uforpligtende snak og dig og din situation!

Anne Skjærbæk
Skejbytoften 161A
8200 Aarhus N

kontakt@anneskjaerbaek.dk

Copyright © 2018 Anne Skjærbæk | Skejbytoften 161A | 8200 Aarhus N | kontakt@anneskjaerbaek.dk | Handelsbetingelser